interim

U zoekt tijdelijk een leidinggevende die moet zorgen voor blijvende verandering binnen het onderwijs. Hier heeft de Onderwijsontwikkelaar ervaring mee. Als interim legt Pieter de nadruk op implementatie: Ambities worden verbonden met mensen en werkwijzen. Kenmerken van mijn aanpak:

  • Veel nadruk op procesbegeleiding en onderwijsontwikkeling;
  • Visie wordt vertaald naar een plan waarin teamleden zelf een actieve rol spelen. Hierbij ligt de focus altijd op onderwijs;
  • Focussen op een minimaal en cruciaal aantal aspecten;
  • Binnen het team versterk ik verschillende rollen en geeft afgebakende opdrachten of taken;
  • Volgens planning staan we stil bij het uitwisselen van good practices, het monitoren van onderwijsresultaten en evalueren van werkwijzen. De focus ligt hierbij op het kijken naar eigen handelen, ontwikkelen en zoeken naar mogelijkheden;

 

Contexten

U wil leerlingen goed voorbereiden op hun examens, maar ook bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en een goede plek in de maatschappij.
Als manager onderwijs implementeer ik het concept Inspirion, werk aan goede (examen)resultaten en goed en toekomstgericht onderwijs. Dit doe ik door in de onderwijslabs stappen te zetten, docenten te ondersteunen en met de andere leden van de schoolleiding de koers en activiteiten steeds meer in lijn te brengen met de ambitie van de school.

Meer weten? Neem contact met me op